Facebook reklamları öğrenme aşaması bir çoğu için sorun olsa da ondan çıkmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?
Bir reklamveren veya dijital pazarlama uzmanı iseniz bu yazıyı okumaya devam edin, çünkü öğrenme aşamasından çıkamayan kampanyalar için özenle hazırlanmış bu klavuz bakış açınızı değiştirerek, nerede sorun yaşadığınızı görmenizi sağlayacak ve daha iyi optimize edilmiş reklam sonuçları ile hızlıca başarıyı yakalayabileceksiniz.
Facebook Reklamları Öğrenme Aşaması Nedir?
Facebook reklamları, makine öğrenimini kullanır. Bir reklam ne kadar çok gösterilirse, Facebook reklamın performansını optimize etme konusunda o kadar çok gelişir. Bu durumu zaten uzun süredir çalışan kampanyalarınızda, sonuç başı ücretlerin düşmesinden de anlayabilirsiniz.
Facebook öğrenme aşamasındayken farklı hedef kitleler, reklam alanları ve farklı seçenekleri aktif biçimde deneyerek reklam setinizin yayınlanacağı en iyi yolu bulmaya çalışır. Bu nedenle, istenilen sonucu hemen getiremeyebilir. Öğrenme aşaması, yeni bir reklam seti oluşturduğunuzda veya mevcut bir reklam veya reklam setinde önemli bir düzenleme yaptığınızda oluşur.
Facebook reklamlarınızı öğrenme aşamasından çıkarmaya hazır mısınız?
Hedef kitlenizin yeterince geniş olduğundan emin olun.
Hedef kitleniz çok küçükse öğrenme aşamasından çıkmak için yeterli sonuçları elde edemeyebilirsiniz. Daha fazla kişiye erişmek için benzer hedef kitlenizin boyutunu artırmayı, detaylı hedefleme genişletmesini kullanmayı veya benzer hedef kitleleri tek bir reklam setinde birleştirmeyi deneyin.
Reklam setlerinizi birleştirin.
Aynı hedef kitleyi hedefleyen reklam setleri, reklamlarınızın birbiriyle rekabet etmesine neden olabilir. Bu şekilde, istediğiniz sonuçlar için daha fazla ödeme yaparsınız. Hedef kitle çakışmasını önlemek için reklam setlerini birleştirmeyi veya hariç tutmalar eklemeyi deneyin
Otomatik reklam alanları kullanın.
Reklam setlerinizi birleştirin ve Meta’nın reklamlarınızı en iyi performans gösterecekleri yerlerde yayınlayabilmesi için Otomatik Reklam Alanlarını seçin. Böylece Facebook daha doğru varyasyonları deneyerek size en doğru ve hızlı sonuçları getirsin.
Bütçenizin yeterli olduğundan emin olun.
Bütçeniz çok düşükse öğrenme aşamasından çıkmak için yeterli sonuçları elde edemeyebilirsiniz. 7 günlük bir süreçte 50 sonuç almak için bütçenizin yeterli olmasına dikkat edin.
Kampanya bütçesi optimizasyonunu kullanın.
Daha fazla sonuç elde etmenin diğer bir yöntemi de kampanyalarınızı birleştirmek ve kampanya bütçesi optimizasyonunu (CBO) kullanmaktır. CBO, farklı reklam setlerinizin kampanya bütçesini otomatik olarak yöneterek toplamda en iyi sonuçlara ulaşmanızı sağlamayı amaçlar. Tek bir merkezi kampanya bütçesi belirlersiniz ve bu en iyi performansı gösteren reklam setlerinize dağıtılır.
En düşük ücret teklif stratejisini kullanın.
Meta, kampanyanız için en düşük ücret teklifini tavsiye eder. En düşük ücret teklif stratejisi, bütçenizden elde edebileceğiniz sonuçları en üst düzeye çıkarır. Ücret üst sınırınız veya teklif üst sınırınız varsa daha fazla sonuç elde etmek için bunları artırabilirsiniz.
Reklam kreatifinizi iyileştirin.
Kampanyanızda her şey düzgün şekilde ayarlandıysa hedef kitlenizin daha iyi yanıt verip vermeyeceğini görmek için yeni bir reklam kreatifi kullanmayı deneyin.
Kampanyalarınızı düzenlemeden önce bekleyin.
Öğrenme aşamasından çıkıp çıkamayacağınızı görmek için kampanyanızda düzenlemeler yaptıktan sonra bir hafta beklemenizi tavsiye ederiz. Kampanyanızda yaptığınız her düzenlemede öğrenme aşaması yeniden başlar ve yayın sisteminin tekrar öğrenmesi gerekir. Bu nedenle, çok sık düzenleme yapmamak önemlidir.
Yeterli optimizasyon olayı elde ettiğinizden emin olun.
Çoğu kampanyanın öğrenme aşamasından çıkması için 50 optimizasyon olayı gerekir. Kampanyalarınız yeterli sayıda dönüşüm almıyorsa daha sık gerçekleşen bir optimizasyon olayına geçmeyi deneyin.
İlginizi çekebilir : Facebook Kampanya Türleri-2022
En son gönderileri doğrudan e-postanıza almak için e-posta bültenimize abone olun.
Yorumlar